Close

Hvad er Fokusaften?

Fokusaften er din mulighed for at møde og netværke med nogle af de største og mest interessante ingeniørvirksomheder i Danmark.

Læs mere
Virksomheder

Få mulighed for at komme helt tæt på relevante ingeniørvirksomheder og få en snak med de ansatte ingeniører om de daglige opgaver.

Læs mere
Fokusaften On Tour

Fokusaften On Tour er din mulighed for at komme ud til virksomhederne og høre om, hvordan de arbejder og opleve arbejdsmiljøet.

Læs mere

HVAD ER FOKUSAFTEN?

Hvert forår arrangerer DSE Fokusaftener. Fokusaften er aftener, hvor DSE inviterer virksomheder inden for en bestemt branche eller retning til at komme og holde præsentationer. På Fokusaften er der altid fokus på et specifikt tema inden for et bestemt fagområde eller studieområde. Du kan nå at høre to virksomhedspræsentationer på en aften. Som altid er det gratis at deltage.

Program

Først bliver der budt velkommen. Herefter starter første runde med oplæg. Du vil kunne deltage i to virksomhedspræsentationer på én aften, der hver varer en time. Du vil blive klogere på den enkelte virksomhed og dens daglige drift. Efter anden runde med oplæg byder DSE på aftensmad til alle tilmeldte. Du har nu mulighed for at netværke med virksomhedsrepræsentanterne og skabe en god forbindelse. Vedligeholder du forbindelsen kan du måske senere få hjælp til at finde drømmejobbet.

Tilmeld dig her

Virksomheder

Små og store virksomheder deltager. De kommer fra forskellige geografiske områder i landet og arbejder med forskellige fagområder. De vil fortælle, hvad de søger, så du i højere grad kan tilpasse dit studie i den rigtige retning. Du kan læse om virksomhederne i kataloget, inden du deltager, så du har en god idé om, hvad de arbejder med.

Virksomhederne tilbyder for eksempel studiejob, specialeprojekt, projektsamarbejde, praktikplads eller fuldtidsjob. De kommer med håbet om at møde potentielle kandidater til fremtidige job. Måske er det dig, de leder efter.

Hør to virksomhedspræsentationer på en aften

Der kommer typisk 2-4 virksomheder. Der er to præsentationsrunder, hver af én times varighed, hvor der også er tid til at stille spørgsmål. Virksomhederne vælger selv, hvordan de laver præsentationen. Du har mulighed for at høre om to forskellige virksomheder på en aften. I pausen mellem præsentationerne vil DSE servere et stykke frugt og noget at drikke.

Få indblik i en ingeniørs arbejdsdag

På en Fokusaften vil du både kunne møde små og nogle af de største ingeniørfirmaer, som ansætter nyuddannede ingeniører i Danmark. Du får mulighed for at snakke med ingeniører, der arbejder med konkrete opgaver i de pågældende virksomheder. Du kan få et indblik i en typisk arbejdsdag, og du kan måske møde din kommende arbejdsgiver eller kollega.

FOKUSAFTEN ON TOUR

Her kan du læse, hvad du får ud af Fokusaften On Tour.

Kom på virksomhedsbesøg

DSE arrangerer Fokusaften On Tour, hvor du som studerende besøger de tilmeldte virksomheder på deres arbejdsplads. Kom med og lær virksomheden at kende indefra. Det kan blive din potentielle første arbejdsplads.

Rundvisning

Du får en rundvisning og kommer til at høre om arbejdsmiljø, arbejdsopgaver og meget mere fra de ansatte ingeniører. Det kan give dig en rigtig god idé om, hvad du kan forvente at arbejde med, hvis du vælger at søge job i den pågældende virksomhed.

Snak med de ansatte

Fokusaften On Tour er en enestående mulighed for dig til at få en uddybende snak med ingeniører ansat i virksomheden. Udnyt den ved at stille en masse spørgsmål, så du kan blive klogere på en ingeniørs arbejdsliv i en stor ingeniørvirksomhed.

FORBERED DIG TIL FOKUSAFTEN

DSE producerer hvert år et nyt Fokusaften-katalog, hvor du kan læse om de forskellige virksomheder og allerede inden arrangementet få et godt kendskab til dem. Skriv og print dit CV ud, så du kan give det til interesserede virksomhedsrepræsentanter.

Du kan finde kataloget her og mere info om CV-skrivning her.

Afholdte og kommende Fokusaften

Følg linkene nedenfor for at læse mere om den kommende Fokusaften og tidligere afholdte Fokusaftener.

Fokusaften Aalborg 2022

Generel information Kom til DSE Fokusaften Aalborg 2021 og få mulighed for at: Udvide dit netværk. Få personligt kendskab til virksomheder.  Få indblik i virksomheders dagligdag, arbejdsmiljø og -politik. Møde nye og spændende virksomheder. Få øjnene ...

Fokusaften Aalborg 2021

Fokusaften Aalborg 2021

Tilmelding til IT-Job Night eller Fokusaften Aalborg 2021 kan gøres ved at udfylde nedenstående formularer. Vi vil ikke kontakte dig med andet end et link til vores online rum, og ...

Fokusaften Aalborg 2020

Fokusaften Aalborg 2020

Tilmelding til IT Job Event eller Fokusaften On Tour kan gøres ved at udfylde nedenstående formular. Vi vil ikke kontakte dig, og vi vil slette dine kontaktoplysninger senest én måned ...

Fokusaften Aalborg 2019

Fokusaften Aalborg 2019

Tilmelding til Fokusaften eller Fokusaften On Tour kan gøres ved at udfylde nedenstående formular. Vi vil sende dig en bekræftelsesmail samt en reminder-mail, når det tilmeldte event nærmer sig. Derudover ...