Close

Hvad er Fokusaften

På Fokusaftener er der altid fokus på mindst et specifikt tema inden for et bestemt fagområde, der relaterer til en studielinje. Hør to virksomhedspræsentationer, lær noget nyt og snak med interessante virksomheder.

Læs mere
Virksomheder

Snak med ingeniører fra relevante ingeniørvirksomheder om typiske daglige arbejdsopgaver og find ud af, hvilke jobmuligheder der er.

Læs mere
Få styr på din elevatortale

Inden en Fokusaften kan du forberede dig, så du får mere ud af arrangementet og mødet med virksomhederne. Du kan øve din elevatortale, og i vores katalog kan du finde mange gode råd og beskrivelser af virksomhederne. Vi holder desuden events før Fokusaftenerne sættes i gang, hvor du for eksempel kan blive klogere på, hvordan en jobsamtale kan forløbe.

Læs mere

HVAD ER FOKUSAFTEN?

Hvert efterår bliver der holdt Fokusaftener. De bliver arrangeret af De Studerendes Erhvervskontakt (DSE). De foregår på DTU i Lyngby. Hver fokusaften er dedikeret til et bestemt ingeniørfagligt emne. DSE inviterer virksomheder inden for en bestemt branche eller retning (for eksempel management, produktion eller software) til at komme og holde en virksomhedspræsentation. 

Præsentationer og netværkssektionen foregår ofte på engelsk. Du kan nå at høre to virksomhedspræsentationer på en aften. Du møder både små virksomheder og nogle af Danmarks største virksomheder og har mulighed for at etablere en god kontakt, som du kan udnytte, uanset om du er studerende eller nyuddannet kandidat. Som altid er det gratis at deltage.

Katalog

DSE udgiver et katalog i forbindelse med Fokusaften. Her kan du læse om de forskellige virksomheder inden arrangementet. Du kan få et godt indblik i, hvad virksomhederne arbejder med, og hvilke nye medarbejdere de søger. Det gør, at du let kan finde ud af, om virksomhederne søger fuldtidsansatte, graduates eller studiemedhjælpere. Du kan også finde ud af, hvilke præsentationer du vil høre, og hvilke virksomheder du vil netværke med. 

I kataloget kan du også læse om vores events før Fokusaften. Find blandet andet events der forbereder dig til at få et job eller stiller den lille sult. 

Se kataloget
Program

Du vil kunne deltage i to virksomhedspræsentationer på én aften. Hver virksomhedspræsentation varer en time. Du får mulighed for at blive klogere på virksomheden og dens daglige drift. Efter præsentationerne byder DSE på aftensmad til alle tilmeldte. Under aftensmaden har du mulighed for at netværke med virksomhedsrepræsentanterne under uformelle rammer. Skaber du en god forbindelse og vedligeholder den kan det måske senere blive vejen til drømmejobbet.

Tid og Sted

Fokusaftener i Lyngby foregår hvert efterår, mandag-torsdag og altid i uge 37 og 38. De foregår på DTU i Lyngby i DTU Mødecenteret, bygning 101. Indgang foregår gennem glasdøren ved indgang A. De første præsentationer starter kl. 17:30. Du kan se hvilke temaer der er på de forskellige aftener her på hjemmesiden eller på vores Facebook-side.

Virksomheder

Alle virksomheder, der deltager, investerer tid og ressourcer til at finde de bedste ingeniører til deres ledige stillinger eller projekter. De kan muligvis tilbyde dig et studiejob, en praktikplads eller dit første fuldtidsjob, så mød velforberedt op!

 

Der deltager både store og små virksomheder. De arbejder for eksempel inden for: Mekanik, produktion, biotek, software, rådgivning, ledelse, kommunikationssystemer og forsvarssystemer. Du vil få indblik i hvilke projekter, de arbejder med, hvilke kompetencer de søger, muligheder for udstationering, ansættelsesforhold, arbejdsmiljø og hvordan det er at starte som ny.

Forbered dig selv

Undersøg virksomhederne som du er interesseret i, inden du tager til Fokusaften. Det første indtryk er afgørende. Er du velforberedt, kan virksomhederne se dig som en seriøs kandidat, når du taler med dem. Har du dit CV med, kan du aflevere det, hvis muligheden opstår. Får du en god snak, så spørg om personen vil connecte med dig på LinkedIn. Du kan med fordel bruge vores katalog som hjælp og deltage i vores events før Fokusaften.

Er Fokusaften relevant for alle?

Uanset om du er en nystartet ingeniørstuderende eller nyuddannet kandidat, så kan du få noget ud af at deltage i en eller flere Fokusaftener. Fokusaften er en god mulighed til at få kendskab til det daglige arbejdsliv, som venter forude. Du kan møde ingeniørvirksomheder, som arbejder både i Danmark og i udlandet.

Afholdte og kommende Fokusaften

På en Fokusaften har du mulighed for at lede efter et studiejob, en praktikplads, en fremtidig samarbejdspartner i forbindelse med et studieprojekt eller det første fuldtidsjob. Følg linkene nedenfor for at læse mere om den kommende Fokusaften og tidligere afholdte Fokusaftener.

Online DSE Fokusaften Lyngby 2020

Online DSE Fokusaften Lyngby 2020

Fokusaften foregår i uge 46! Hvert år arrangerer De Studerendes Erhvervskontakt (DSE) en række Fokusaftener, som kan give dig et unikt indblik i, hvordan hverdagen fungerer i nogle af Danmarks førende ...

DSE Fokusaften Lyngby 2019

DSE Fokusaften Lyngby 2019

Fokusaften foregår i uge 39 og 40! Hvert år arrangerer De Studerendes Erhvervskontakt (DSE) en række Fokusaftener, som kan give dig et unikt indblik i, hvordan hverdagen fungerer i nogle af ...

DSE Fokusaften Lyngby 2018

DSE Fokusaften Lyngby 2018

Fokusaften foregår i uge 39 og 40! Hvert år arrangerer De Studerendes Erhvervskontakt (DSE) en række Fokusaftener, som kan give dig et unikt indblik i, hvordan hverdagen fungerer i nogle af ...

DSE Fokusaften Lyngby 2017

DSE Fokusaften Lyngby 2017

Fokusaften foregår i uge 39 og 40! Hvert år arrangerer De Studerendes Erhvervskontakt (DSE) en række Fokusaftener, som kan give dig et unikt indblik i, hvordan hverdagen fungerer i nogle af ...