Close

Det er uvant for ­ingeniører at sælge sig selv

Stefan Pavic, ingeniør fra DTU med speciale i bygningsdesign. Medejer af firmaet CVideon, der primært sælger workshops, hvor deltagerne får mulighed for at producere en præsentation af sig selv på video.

Du skal måske blive bedre til at sælge dig selv som nyuddannet, når du er ingeniør. Det råd kommer fra Stefan Pavic, der selv er uddannet fra DTU i bygningsdesign 2015. ”På de fleste ingeniørstudier lærer vi at bruge målbare værktøjer, så det er klart lettest at lægge vægt på sine faglige kompetencer, når man skal søge job,” siger Stefan Pavic, der begyndte at overveje, hvordan man som dimittend kunne skille sig ud fra mængden. “Søger du job i store eller populære virksomheder havner du i en ansøgningsbunke med mange andre, der har lige så gode ”hårde” kvalifikationer som dig selv. Derfor skal du lære at dyrke nogle andre sider af dig selv,” mener Stefan.

Sammen med en spansk studiekammerat udviklede de to et koncept til firmaet CVideon, hvor jobsøgere øver sig i at præsentere sig selv på video. Man kan efterfølgende uploade filen på sin LinkedIn-profil, hjemmeside eller direkte i en online-ansøgning, hvis man vil. “At blive optaget på video kan klart være grænseoverskridende for en introvert ingeniør – men flere og flere virksomheder vil stille krav til de ansattes præsentationsteknik og talegaver,” fortsætter Stefan, der har holdt workshops på DTU og i Akademikernes A-kasse.

“Som dimittend skal du i høj grad sælge din personlighed – og den kan man vise lidt af med en video.”