Close

DSE Messen – sætter ansigt på virksomhederne

Marianne Bom & Rie Jerichow, Publicér

width="600px"

Mathilde Jul Sørensen læser til elektrisk energiingeniør på Aalborg Universitet og forventer at blive færdig i 2020.

Hvorfor DSE Messe?
”Jeg tager til DSE Messe hvert år, og jeg vil helt sikkert anbefale andre studerende at gøre det samme. Normalt læser jeg kun om virksomhederne, men på messen får man sat menneskelige ansigter på de forskellige ingeniørvirksomheder, og det er rigtig godt, når man nu læser en teknisk uddannelse. Her kan man komme til at snakke med folk, der arbejder i virksomhederne – ikke kun om deres konkrete ingeniørarbejde, men også om virksomhederne generelt.”

Hvad er dit udbytte af messen?
”Jeg har blandt andet snakket med Maersk og Energinet om deres toårige graduate-forløb. Det ved jeg nu, at jeg kunne tænke mig at gå efter, når jeg er færdig med studierne. Det lyder som om, det giver en fin overgang til erhvervslivet. Men jeg tror, at jeg vil få mere ud af sådan en snak, når jeg er længere i min uddannelse, og det hele bliver lidt mere realistisk.”

Hvordan har messen givet dig ny inspiration?
”Det har været interessant at møde en ansat fra Energinet, der blev færdig på Aalborg Universitet sidste år på præcis min uddannelse. Han sagde blandt andet, at vi ikke skulle holde os tilbage med at kontakte Energinet, hvis vi havde forslag til projekter. Så det er fint nok at få at vide, at man ikke skal være bange for at gå i dialog, hvis man har et projekt, der kan give mening for begge parter.”

Afklaring om diplom eller kandidat

width="600px"

Stefan Kjeldgaard læser på femte semester på bacheloruddannelsen Globale forretningssystemer på Aalborg Universitet og brugte messen til at blive afklaret om valget af kandidat.

Hvorfor DSE Messe?
”Kort tid efter messen skulle jeg give besked til universitetet, om jeg ville læse videre og tage en kandidatgrad i Virksomhedssystemer, eller om jeg ville videre i praktik og tage en uddannelse som diplomingeniør. Jeg tog på messen for at snakke med virksomheder om mulighed for praktik.”

Hvad er dit udbytte af messen?
”Jeg tror, at jeg nåede at snakke med ti virksomheder. Jeg var der sammen med nogle studiekammerater, og først planlagde vi ud fra messekataloget, hvem vi var interesseret i, og så gik vi rundt og fik en snak med virksomhederne om, hvad de lavede, og hvad vi lavede. Jeg fandt ud af, at der var rig mulighed for at finde praktikpladser, og at man nogle steder – typisk langt fra Aalborg – ville give praktikløn, bolig og transport. Praktik tættere på Aalborg skulle ofte være finansieret af SU.”

Hvordan har messen givet dig ny inspiration?
”Jeg fik et bedre indblik i, hvad det er virksomhederne gerne vil have os til, og hvad det egentlig er, de søger hos kommende medarbejdere. Og så fik jeg afklaret, at jeg ville vælge kandidatuddannelsen. En kandidatgrad giver bedre muligheder for at undervise sidenhen, og det er måske det, jeg gerne vil. De mange samtaler på messen hjalp mig med at afklare, om jeg var klar til at komme ud på arbejdsmarkedet, eller om det ville gavne mig mere at læse et par år videre.”


Gode kontakter til job eller praktik

width="600px"

Mathias Ottosen læser til civilingeniør på software-linjen på Aalborg Universitet og forventer at blive færdig i 2019.

Hvorfor DSE Messe?
”Jeg har taget en pause fra uddannelsen det seneste halve år og går og leder efter job eller praktik, indtil jeg kan begynde på uddannelsen igen i efteråret 2018.”

Hvad er dit udbytte af messen?
”Messen er en god måde at få overblik over, hvilke virksomheder der kan have brug for dig. Det er noget helt andet at møde folk end at sidde hjemme og læse jobopslag, hvor man kan blive meget fokuseret på, om man nu kan opfylde deres liste over færdigheder. Det er godt for selvtilliden at møde folk personligt, at tale med dem som ligesindede, og at høre, hvad de laver i hverdagen. Ud fra messekataloget lavede jeg en liste over virksomheder, jeg gerne ville snakke med. Jeg fik talt med dem alle, og jeg fik stillet de spørgsmål, jeg gerne ville stille. Flere virksomheder præsenterede os for nogle programmeringsopgaver, som jeg løste, og på den måde fik jeg sagt god for – over for mig selv – at jeg kan mit stof.”

Hvordan har messen givet dig ny inspiration?
”Jeg snakkede med ufattelig mange virksomheder og har bagefter lavet et opslag derhjemme med kontakter og visitkort. Jeg går nu på LinkedIn og ansøger dem, jeg er mest interesseret i. Det var faktisk rart at opleve, at det ikke bare er mig, der har brug for job. Det er også virksomhederne, der har brug for sådan en som mig. For eksempel er en række virksomheder i Sønderborg gået sammen om at tiltrække ingeniører, og i slutningen af oktober arrangerer de en bustur derned, som jeg tager med på.”

DSE Messen afslører nye muligheder

width="600px"

Josefine Karna Corfits Johansen læser på kandidatuddannelsen i kemi på Aalborg Universitet og forventer at blive færdig i 2018.

Hvorfor DSE Messe?
”Det er lidt i håb om at finde nogle virksomheder, der kan bruge en som mig. Det kan nogle gange være lidt svært, når man ikke har en fast beskrevet jobtitel. Kemi er meget bredt. Der er rigtig mange muligheder og rigtig mange virksomheder, der har kemikere – men hvor er de? Det håber jeg, messen kan give mig svar på. Her hjælper den farvemarkering, der er på messen, hvor man ud for hver enkelt virksomhed kan se, hvilke uddannelser den pågældende virksomhed er interesseret i.”

Hvad er dit udbytte af messen?
”Alle de virksomheder, der har markeret, at de vil snakke med kemikere, har jeg taget fra en ende af. Jeg har nok fået snakket med 10-15 virksomheder. Flere af virksomheder tilbyder et graduate program eller har mentorer. Det virker som meget interessante muligheder.”

Hvordan har messen givet dig ny inspiration?
”Jeg er meget positivt overrasket over, at Forsvaret har krydset af, at de vil snakke med kemikere, for hvad skal en kemiker lave der, tænkte jeg. Min umiddelbare vrangforestilling gik hen i retning af bomber. Men det var faktisk meget interessant at snakke med dem, og de har virkelig mange idéer til, hvad de kan bruge en kemiker til, for eksempel i forbindelse med kvalitetssikring eller i projektarbejder. Jeg havde ikke lige forestillet mig, at jeg er typen, der skal i forsvaret, men det kan da sagtens være. Messen har helt sikkert fået åbnet mine øjne for nogle muligheder, jeg ikke kendte til.”