Close

Du skal ændre dit cv til hvert job

Du kan bruge en skabelon som udgangspunkt for et basis-cv

På nettet kan du finde masser af cv-skabeloner, der kan kopieres og bruges som udgangspunkt for at få et pænt grafisk udtryk på din ansøgning og dit cv. Husk at et kronologisk cv eller et kompentecestyret cv mere appellerer til jobsøgere med erfaring end nyuddannede.

Uanset hvilken form for cv, du vælger, skal du tænke på at opdele i relevante afsnit. Det kan f.eks. være fakta, kompetencer og resultater. På modstående side kan du se et eksempel på STAR-metoden, som f.eks. Akademikernes A-kasse anbefaler. Men husk at der ikke findes en fast opskrift på det bedste cv. Og se altid på virksomhedens hjemmeside om krav til cv og kontaktformularer, inden du sender dit cv til virksomheden.

Som nyuddannet skal du fremhæve din uddannelse og hold dig til arbejdsrelaterede kurser. Da mange studerende har udført frivilligt arbejde, fordi det har været svært at få et studiejob under finanskrisen, er der en tendens til at overeksponere dette punkt i cv-et i jagten på noget erfaring. Men du skal kun fremhæve frivilligt arbejde, hvis det er relevant for dit job. Det samme gælder din fritid og sprogkundskaber – nævn det hvis det er relevant, f.eks. med et andet arbejdssprog end dansk.
Det vigtigste er, at du ændrer dit cv til hver stilling, du søger.

Kilde: JobIndex, AAK, Aktive Ingeniører, Careerweb, Stepstone og Capax