Close

Jeg er glad for mit valg

Ali Hussein har satset på en karriere indenfor Forsvaret.

Ali Hussein

  • Alder: 32.
  • Uddannet fra DTU, Campus Ballerup, som svagstrømsingeniør i 2006. Sessionen havde han udsat til efter studietiden, men da han trak frinummer, meldte han sig som frivillig til hæren og de stående styrker, der kan udsendes til krigszoner. Ali skiftede retning i 2008 for at blive ansat som civil ingeniør i Forsvarets Materiel Tjeneste (FMT). I dag hedder afdelingen i daglig tale FMI, som står for Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse). Har siden arbejdet med våbensystemer i det danske fregatprogram.
  • Kom til Danmark med sine forældre som flygtninge fra Irak-krigen i 1989. Flyttede i 1991 fra Løgstør til Valby. Bor i dag i Glostrup med kone og to børn.
  • Tidligere dansk boksemester i letweltervægt (64 kg) 2009.

Da Ali stod klar med eksamensbeviset som svagstrømsingeniør, trængte han i den grad til at lave noget, der ikke havde med studier og lektier at gøre. Selvom hans familie var kommet til Danmark som flygtninge fra krig og bombardementer i Irak, ville han gerne aftjene den værnepligt, som han ­havde udskudt under studierne. Men så trak han frinummer og meldte sig derfor frivilligt til de stående styrker, den såkaldte specialstyrke. På grund af nogle omstruktureringer i forsvaret blev hans holds udsendelse til krigsområder udskudt 6-8 måneder. ­Derfor søgte Ali over i den civile del af forsvaret.

“Jeg har mulighed for at beskæftige mig med nogle spændende opgaver, som ingen andre har adgang til,” siger han med henvisning til, at han har været med til at installere affyringsramper til missiltypen Launcer MK41 på de tre fregatter, Danmark har i flåden. Missilerne er blevet testet på øvelser udfor Nordnorge, hvor man bl.a. skyder en drone ned, men til hverdag har fregatterne hjemme i Korsør. Under installationsfasen arbejdede Ali også med beregninger, så de forskellige våbensystemer kan snakke sammen, ligesom han skulle samarbejde med leverandørerne, der kunne dække over alt fra det amerikanske militær til den danske fabrik Therma. I dag er fregatterne i drift, så Ali arbejder med at rette fejl, lave forbedringer og finde løsninger, når en teknisk installation skal opdateres: “Det kan f.eks. være, at et printkort bliver defekt og man ikke længere bruger den type,” forklarer han. “Så er det min opgave at finde en ny løsning.”

Som svagstrømsingeniør har Ali Hussein bl.a. trukket kabler på de danske fregatter. Da Alis forældre er flygtet fra krig i Irak, var de i begyndelsen ikke så glade for, at Ali søgte ind i militæret. De forbandt forsvarsinstitutionen med magthavere, der bomber deres egen civilbefolkning.

En del af Alis arbejde i forsvaret er hemmeligstemplet, men han kan da sige, at han har fingrene nede i en masse ny teknologi.

“Jeg ved godt, at Forsvaret ikke kan konkurrere med det private ingeniørmarked på lønnen, men det er til gengæld en familievenlig arbejdsplads,” siger Ali, der har to små børn. Al overarbejde går ind på en såkaldt omsorgskonto og ganges med 1,5 – dvs. at 10 timers overarbejde bliver til 15 timers afspadsering. “Vi har f.eks. børns første sygedag og to omsorgsdage om året ud over børns første sygedag. Så jeg er glad for mit valg.” Sammenholdt med gode pensionsforhold og sikkerhed i ­ansættelsen synes Ali, at hans arbejdsforhold er det ­bedste for ham og hans hverdag med ­familie og børn.