Close

“Jeg er meget bedre forberedt på, hvad der venter mig”

Marianne Bom & Rie Jerichow, Publicér

Johanne Lund Thomsen
Civilingeniørstudiet i Byggeledelse på Aalborg Universitet og i praktik hos MT Højgaard i Aalborg.

Johanne Lund Thomsen er glad for at have priotiteret et praktikophold: “Nu hvor jeg læser byggeledelse, giver det rigtig god mening også at komme i praktik og se, hvad man laver på en byggeplads,” siger hun. Privatfoto.

“Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville i praktik under min uddannelse, og i foråret 2018 begyndte jeg at lede efter en praktikplads. Jeg uploadede en ansøgning til MT Højgaards server, hvor der er åbne stillingsopslag for praktikanter. Her kom jeg til en samtale, fik jobbet og er nu tilknyttet opførelsen af det nye Aalborg Universitetshospital – et nyt supersygehus.

Som praktikant er jeg med i lidt af hvert inden for byggeprojektet. Jeg deltager i bygge- og sikkerhedsmøder – ja, alle møder i forbindelse med byggeprocessen. Og nu hvor jeg læser byggeledelse giver det rigtig god mening også at komme i praktik og se, hvad man laver på en byggeplads.

Praktikanter i MT Højgaard har mulighed for at ønske, hvad de gerne vil arbejde med. Derfor har jeg for eksempel selvstændige opgaver inden for arbejdsmiljø, sikkerhed og kvalitetssikring. En af mine kolleger er ansvarlig for arbejdsmiljøet på vores enterprise, men jeg udfører mange selvstændige opgaver for hende – naturligvis med hendes råd og vejledning, når jeg har brug for det. Praktikken giver mig en kæmpe erfaring og gør, at jeg er meget bedre forberedt på, hvad der venter mig i erhvervslivet, når jeg er færdig til sommer. Der er forskel på at høre om arbejdet som byggeleder og så være i det selv. Jeg har også fået et godt netværk, så jeg føler, at det giver mig nogle bedre muligheder for et fremtidigt job, fordi jeg pludselig kender mange i branchen. Jeg har absolut ikke fortrudt, at jeg har gjort det, og jeg råder alle, jeg kender, til at gøre det samme.”