Close

Jobbet er besat til anden side

Marianne Bom & Rie Jerichow, Publicér

Som nyuddannet risikerer du at skulle søge mange job, før ansættelsen er hjemme.

Afslag – Hvad nu?

  • Giv ikke op
  • Ring og spørg, hvorfor de foretrak en anden
  • Tag imod al den hjælp, du kan få til jobansøgningen
  • Husk, at langt de fleste nyuddannede ingenører finder et job

Det er aldrig rart at få afslag. Men får du besked om, at jobbet gik til en anden, kan du måske finde trøst i, at du ikke er alene. Det kan være nødvendigt at søge mange stillinger, før ansættelsen er hjemme. Især som nyuddannet.
”Som dimittend risikerer du at skulle kysse rigtig mange frøer, før du får din prins eller prinsesse i form af det første job,” siger karriererådgiver Rikke Bjerregård Jespersen fra DTU’s Karrierecenter.

Hendes bedste råd er:
”Du må ikke give op. Husk på, at du ikke nødvendigvis skal tage afslaget personligt. Det kan være, at det ikke har noget med dig at gøre, at en anden fik jobbet, og positivt betragtet er du jo blevet en erfaring klogere, som du kan bruge i næste jobansøgning,” siger Rikke Bjerregård Jespersen.Du kan vælge at ringe eller skrive til virksomheden og bede dem fortælle, hvorfor de foretrak en anden, og hvad du kan gøre bedre en anden gang.”I den situation har du ikke noget at tabe. Du kan lige så godt benytte dig af chancen for at blive klogere,” siger hun. Karriererådgiveren anbefaler, at du ikke går alene med dine overvejelser i processen med at finde det første job. Det kan blive for ensomt, og der kan være rigtig meget energi og viden i at sætte sig selv i spil.
”Tag al den hjælp, du kan få. Gå til A-kassen, læs på nettet, lav en aftale med en karriererådgiver på dit universitet, tal med folk ­omkring dig og forhør dig i dit netværk. Det kan være et langt sejt træk, men statistikken viser, at langt de fleste nyuddannede ingeniører får et job inden for en overskuelig tids­horisont,” siger Rikke Bjerregård Jespersen.