Close

Skyd genvej med sommerskole

De nye krav i fremdriftsreformen gør det endnu smartere at bruge nogle uger af sommerferien på en sommerskole.

Med fremdriftsreformen er det blevet en endnu bedre idé at tage på sommerskole, end det var i forvejen. På en sommerskole kan du indhente det forsømte eller komme foran til det kommende semester. Det forklarer Lars Holm Olsen, som er studievejleder på Aalborg Universitet. “Sommerskole kan være en mulighed for at indhente nogle ECTS-point og at komme i takt igen. Men det er også for mange studerende en bonus, der giver en faglig opkvalificering,” siger han. Det kan også være en stor fordel at tage på sommerskole, fordi kurserne ofte er mere erhvervsrettede end de almindelige fag, man følger i løbet af et semester. “Det kan give gode kontakter og et godt netværk indenfor det område, man er interesseret i,” siger Lars Holm Olsen, som tror, at sommerskoler er noget, vi vil se mere af i fremtiden.

Intensive uger
Mie Bach-Pedersen på 25 år har været på sommerskole flere gange. Hun læser til civilingeniør i matematisk modellering og computing, men hun ville gerne lære noget om projektledelse, og så tog hun til Cambridge i to uger af sin sommerferie. Man kan også tage på sommerskole på universiteterne i Danmark, men Mie Bach-Pedersen valgte at tage til udlandet. “Jeg kunne egentlig godt få projektledelse herhjemme, men det passede dårligt ind i mit skema. Det passede mig også rigtig godt, at jeg kunne tage det lidt mere med ro i løbet af semestret uden at komme bagud,” siger hun.

Derudover tilbød sommerskolen i Cambridge spilteori, som hun ikke kunne få på DTU, fordi det normalt er et økonomifag. Men sommerskolerne har været mere for Mie Bach-Pedersen, hun har også fået gode venner og oplevelser.“På en måde kan man sammenligne det med udveksling, men det er mere intensivt, fordi det kun er to uger, og man bor sammen med dem, man læser med. Man er nærmest sammen med dem døgnet rundt, så man bliver hurtigt sammentømret,” siger hun.

Samarbejde med internationale elever
Mie Bach-Pedersen udvidede også sit netværk, hver gang hun tog på sommerskole, og så nød hun at være sammen med nogle, der havde valgt at følge faget. “Når man sidder på universitetet derhjemme, er der jo mange, som tager faget, fordi de skal. Her er der folk, der virkelig gerne vil,” siger hun og forklarer, at sommerskolerne også har lært hende om hendes styrker og svagheder. Det eneste, der trækker ned, er prisen. Det er nemlig lidt dyrt at tage på sommerskole i udlandet, for man får kun dækket udgifter for 5.000 kr., som er hvad der svarer til 5 ECTS-point. I modsætning til udlands­ophold er det desuden svært at finde legater til sommerskole.