Close
Tips til en god LinkedIn-profil

Marianne Bom & Rie Jerichow, Publicér

Abelone Glahn, der rådgiver om og underviser i LinkedIn, har disse tips til forbedringer af ingeniørstuderende Anton Emde Nielsens profil:

Header: Dette felt er det virkelig værd at gøre sig umage med, for det bliver vist utroligt meget på LinkedIn. Her er plads til 120 anslag, og den mulighed kan Anton udnytte bedre. Nu står der blot ’Ingeniørstuderende’. Der er altså plads til at fortælle mere: Hvilket felt eller niche arbejder han indenfor? Hvad er han særligt interesseret i?

Summary: Under headeren er et felt, som Anton slet ikke udnytter. Det hedder ’summary’. Her kan han folde ud, hvad der er interessant ved ham. Summary er en kort beskrivelse af personen. Det er en slags elevatortale, som indeholder det, man gerne ville sige til en ny bekendt ved en reception. Anton bør lægger ud med det nuværende: ’Jeg er ingeniørstuderende på xx år inden for xx-speciale og er særligt interesseret i xx’. Dernæst kan han fortælle om noget, han tidligere har lavet. Teksten må gerne skrives i jeg-form. Den må også gerne indeholde fagudtryk, som man ikke fik plads til i headeren. Anton skal ikke anprise sig selv med tillægsord, men hvis der skal stå en personkarakteristik, kan han eventuelt formulere det sådan: ’Andre siger om mig, at …’. Ordvalget i LinkedIn er vigtigt, fordi man i høj grad bliver fundet i søgninger på baggrund af ordene. Derfor kan Anton vælge at slutte summary af med en lille liste med ord, der karakteriserer ham. 

Contact info: Når nu vi er blevet interesseret i Anton, så vil vi også gerne kunne komme i kontakt med ham. I dette felt kan Anton skrive sin e-mail, sit mobilnummer og et link til en hjemmeside, hvis han har sådan en.

Portrætfoto: Billedet er fint nok, men det ville være bedre at erstattet det med et foto i høj opløsning og i farver. 

Baggrundsbillede: Nu er der blot en blå baggrund. Så her kan Anton lægge et foto ind, der forklarer, hvad han fagligt er interesseret i.

Experience: Her står nu noget om Antons erfaringer i punktform. Men hvad laver Anton for MentorDanmark? Hvad betyder det, at han er ambassadør? Hvem er han mentor for, og hvad er hans ansvar? Sådan er det også med de andre punkter. Vi vil gerne vide, hvad hans ansvar er eller var. En anden fordel ved lidt flere ord er, at det bliver nemmere for andre at finde Anton, når de søger efter én som ham.

Education: Her er også kun punkter. Men hvad er det helt præcist, Anton laver på sin uddannelse? Hvad vil det sige at være ingeniør i design og innovation? For eksempel kan han nævne nogle af de fag og opgaver, der er fuldført.

Antons LinkedIn-profil blev mindre overfladisk

Ingeniørstuderende Anton Emde Nielsen har forbedret sin LinkedIn-profil efter vejledning fra LinkedIn-rådgiver Abelone Glahn. ”Ret fedt at have fået en mere personlig LinkedIn-profil,” siger han.

Hvorfor har du overhovedet en LinkedIn-profil? ”Jeg har en LinkedIn-profil med henblik på at gøre mig synlig i den professionelle verden, og dermed over for fremtidige arbejdspladser og samarbejdspartnere,” siger Anton Emde Nielsen, der læser til civilingeniør i Design og Innovation på DTU.

Hvad har du ændret i profilen fra første version til anden version? ”Efter jeg har ændret min LinkedIn-profil, er den gået fra at være en overfladisk liste, som beskriver, hvor jeg har været, til en personlig side, som beskriver, hvad jeg har lavet.”

Synes du, at profilen er blevet bedre? ”Jeg føler klart, at den er blevet bedre, selv om jeg faktisk troede, at en LinkedIn- profil skulle være overfladisk for at give fremmede et hurtigt overblik over, hvem jeg måske var, i stedet for en relativ lang tekst, der fortæller det mere præcist.”

Hvordan oplevede du at skrive så konkret om dine erfaringer? ”Jeg synes faktisk, at det har været svært at skulle ‘prale’ så meget af mine bedrifter. Jeg kommer dog helt klart til at ændre både header og summary igen i fremtiden, da jeg tror, at det er noget, der bliver bedre og bedre for hver gang, man skriver det, og jeg skal nok lige vænne mig langsomt til måden at omtale sig selv på. Jeg synes dog, at det er ret fedt at have fået en mere personlig LinkedIn-profil. Så nu tror jeg faktisk, at det er en profil, jeg kommer til at bruge mere og ikke bare en profil, som jeg går ind og accepterer netværks-anmodninger på.”

Det har Anton ændret:

Header: Her er kommet en række stikord på om Antons færdigheder.

Summary: Her stod ikke noget før. Nu er der en tekst, der fungerer som en kort præsentation.

Contact info: Nu kan man både ringe og maile til Anton.

Portrætfoto: Der er kommet et nyt, bedre billede på i farver.

Baggrundsbillede: En blå standardbaggrund er skiftet ud med et foto, der fortæller lidt mere om Anton.

Experience: Hvert punkt er udbygget med en tekst, der fortæller om erfaringer, ansvar og eventuelle resultater.

Education: Hvert punkt er udbygget med en tekst, der fortæller om indholdet i uddannelsen og giver eksempler på, hvad Anton har lært.