Close

Studieområde

Export and Operations
Product and Design
Mechanical Engineering
 
Structural and Civil Engineering
Architecture and Planning
Geophysics and Survey
Environmental Engineering
Chemical Engineering
Biotechnology
Medicine and Pharma
Biomedical Engineering
 
Physics and Nano
Energy Engineering
Electronic Engineering
Communication Technology
Mathematical Engineering
Software
 

Tilbyder

Internship
Student job
Work abroad
Master thesis
Graduate programme
School project
Ph.D

Forsvaret

Gearet til fremtiden

Gør en forskel for dig selv og for andre

Som ingeniør i Forsvaret bidrager du i sidste ende til at sikre Danmark plads i verden, vores tryghed, frihed og fremtid. Det er fint, hvis du er endnu mere optaget af detaljerne i den kontrakt, den flyvinge eller den linje kode, du arbejder med  - i Forsvaret er medarbejderne nemlig drevet af både mening og specialiseret materialisme.

Kerneopgaven er, at sørge for at soldaterne og beredskabsfolk har det bedst mulige materiel til rådighed, når deres opgave bliver alvor til lands, til vands og i luften. Og det er hvad enten det er kampvogne, fly, skibe, radarsystemer, våben, ammunition, IT-systemer, kommunikation eller lignende. Nu og i fremtiden.

Mange muligheder

Som ingeniør i Forsvaret er der mulighed for at blive teknisk rådgiver, som med sin tekniske specialviden vurderer, udfordrer og optimerer det materiel, som Forsvaret skal indkøbe og allerede har indkøbt. En af de vigtige opgaver vil derfor være at være på forkant med udviklingen inden for sit fagområde. Ingeniøren skal samtidig have en forståelse for, hvad det er for nogle krav, materiellet skal leve op til, og hvordan det anvendes i Forsvaret.

Mange ingeniører bliver projektledere på projekter af forskellige størrelser lige fra mindre udviklingsprojekter til større indkøbsprojekter. Ved sådanne opgaver vil der være tæt samarbejde med den øvrige del af organisationen fx indkøbsdivisionen, juridisk afdeling, økonomidivisionen og lignende.


Faglig udvikling

Netop fordi der er mange ingeniører ansat inden for et væld af forskellige fagområder, er der også rigtig mange muligheder for den enkelte ingeniør – man kan fx specialisere sig eller prøve kræfter med flere forskellige fagområder. Det er derfor også meget almindeligt at en ingeniør, som en del af en faglig udvikling, skifter stilling internt i Forsvaret.

Som ingeniør er der også mulighed for at avancere til chefniveauet. Her vil man komme længere væk fra det konkrete fagtekniske arbejde for i højere grad at bruge tid på personaleledelse, personaleudvikling, koordinering og delegering af de faglige opgaver. Chefniveauet har dog typisk fortsat det overordnede ansvar for systemerne.

Bliv officer

Officersuddannelsen er også en mulighed for dig, der er ingeniør. Som officer bliver du uddannet i at lede mennesker i alle slags situationer. Du vil opleve en hands-on blanding mellem teori og praksis med et solit fokus på at gøre dig til en stærk, vellidt og eftertragtet leder.

Officersuddannelsen udbydes i de tre værn; Hæren, Flyvevåbnet og Søværnet.

Det kræver en bacheloruddannelse at søge ind på officersuddannelserne i Forsvaret.

Fakta

Medarbejdere

test
Total: 20.000
Ingeniører: 350

test
Total: 20.000
Ingeniører: 350


Information

Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Lautruphøj 8
2750 Ballerup
Telefon: 72819000
Email: [email protected]

Hjemmeside: http://www.forsvaret.dk/karriere